יום שבת, 5 באפריל 2025

מתכון לקניידלך לפסח 2025

מתכון לקניידלך לפסח 2025 


קניידלך, שהינם למעשה כופתאות המיוצרות מקמח מצה וביצים, מספקים פתרון קולינרי המותאם להלכות הפסח ותוך כדי שימור טעמים מסורתיים (Nathan, 2011). על אף פשטות המרכיבים, קיימים מתכונים מגוונים, המשתנים במרקם, גודל, ותיבול, מה שמעיד על דינאמיות תרבותית אך גם מייצר בלבול בקרב מבשלים ועשוי להשפיע על החוויה החגיגית (Kassorla, 2014).

בהתבסס על סקירת מתכונים מסורתיים ומודרניים, ניתן לגבש מתכון מפורט המשלב דיוק מדעי עם תובנות קולינריות:

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן ניטרלי
  • ¼ כוס מים (או מעט יותר, לפי הצורך)
  • ½ כפית מלח
  • אופציונלי: קורט פלפל שחור או עשבי תיבול קצוצים דק לשדרוג הטעם

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים, השמן, המים והתבלינים ליצירת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים באיטיות את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת עיסה מעט דביקה אך יציבה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה של כ-30 דקות במקרר, דבר המסייע ליציבות הבצק (Marks, 2010).
  4. בינתיים, מרתיחים סיר גדול עם מים מומלחים.
  5. לאחר המנוחה, יוצרים בידיים רטובות כדורים בקוטר כ-3 ס"מ.
  6. מכניסים בעדינות את הכדורים לסיר המים הרותחים, מבשלים על אש נמוכה-בינונית למשך 30–40 דקות עד שהכופתאות מתנפחות וצפות.
  7. מגישים חם בתוך מרק עוף או כתוספת לצד מנות אחרות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך לטשטש קמטים בפנים בדרך טבעית – המדריך המלא

 איך לטשטש קמטים בפנים בדרך טבעית – המדריך המלא עם השנים, העור מאבד מהאלסטיות שלו, ייצור הקולגן פוחת, והקמטים מתחילים להופיע – בעיקר באזור ה...